Cégismertető

A METAL-CARBON KERESKEDELMI KFT. 2012-ben ünnepelte alapításának 59. évfordulóját. Jogelődje, a Bányászati Ellátó Vállalat nyomdokain a magyar bányászati és anyagmozgatási piac fontos szereplője.

A Kft. pénzügyi helyzete stabil, tartós, korrekt üzleti kapcsolatot alakított ki a Kereskedelmi és Hitelbankkal, így a tevékenységek finanszírozása megoldott.

Társaságunk egyre kedvezőbb helyzetét, javuló kereskedelmi tendenciáit mutatja a Kft. folyamatosan erősödő magyarországi jelenléte. Ennek bizonyítéka a belföldi kereskedelmi partnerek számának növekedése.

A METAL-CARBON KERESKEDELMI KFT. jelenleg mintegy 900 - 1000 kisebb-nagyobb üzleti partnert mondhat magáénak. Foglalkoztatott létszámunk 20 fő körül stabilizálódott. Kialakult a hatékony szervezeti struktúra, ami alapként szolgál a jövendő fejlesztésekhez.

E fejlesztések fő iránya a meglevő vevőkör további megbízható kiszolgálása mellett egyrészt olyan újabb termékek felvétele az értékesítésbe, amelyek kapcsolódnak a meglevőkhöz, és élenjáró mőszaki színvonalat képviselnek, másrészt az ipari szolgáltatások körének bővítése.

A Társaságunk tovább kívánja javítani rugalmasságát a gyorsan változó vevőigényekhez való alkalmazkodásban, miközben kitart józan árpolitikája mellett.

A Metal - Carbon Kereskedelmi Kft. a Bányászati Ellátó Vállalat jogutódjaként:

· a magyar bányászat és energetika terén felhasznált karbantartó anyagok és alkatrészek forgalmazója,

· a REMA TIP TOP G.m.b.H. (Németország) cég kizárólagos magyarországi forgalmazója az ipari gumijavító anyagok és az abroncsjavító anyagok területén,

· valamint az ipari gumijavító anyagok területén országosan lát el szállítószalag karbantartási, javítási, végtelenítési és szerviz feladatokat.

A cégből 2009 augusztusában kivált a szállító berendezés-tervezés és gyártó részleg, így a bányászati és ipari anyag- és alkatrészellátás ill. az ipari gumiszerviz munkák maradt a fő profilja. A szétválással a létszám lecsökkent 30 főre. Ennek megtartása a cégvezetés eltökélt szándéka.

A cég kizárólag magyar tulajdonban van, ügyvezető igazgató vezetésével. Központ: 1089 Budapest, Orczy út 32/b.

Telephely, raktár, szerviz és áruház: 1097 Budapest, Gubacsi út 8/a.

A cég tevékenységi köre

· Nagy- és kiskereskedelem (bányaipari termékek, acél anyagok, sodrott acélhuzalok, gumijavító-, karbantartó- és szerelő anyagok, gépek és berendezések, gépjármőalkatrészek, szállítóhevederek, szállítószalag rendszerek, valamint egyéb kapcsolódó termékek).

· Bányaipari és gumijavítási gépek, berendezések, szállítószalag rendszerek szervizelése, karbantartása, felújítása, átalakítása.


· Felületkezelés, kopás-, zaj - és korrózióvédelmi feladatok megoldása, bevonatok készítése.

· Üzemviteli és mérnöki tevékenység, mőszaki tanácsadás, vizsgálat, elemzés, oktatás.

A termék- és szolgáltatás kínálat főbb vállalkozási egységei:

- szállítószalag görgők és dobok gyártatása, forgalmazása,

- ipari anyag- és alkatrész nagykereskedelem,

- gumiabroncs- és tömlő javítás eszközei, szerviz technológiája,

- szállítószalag karbantartás, javítás, végtelenítés

- ipari gumialkalmazások kopás-, zaj- és porvédelemre,

- nano - technológiás alkalmazások.

Munkatársaink kereskedelmi, mőszaki és gazdálkodási tapasztalatai a mőködtetett minőségbiztosítási rendszer keretein belül lehetővé teszi

- mőködő rendszerek, bányászati- és anyagmozgatási vállalkozások anyag- és alkatrész ellátását,

- szállító rendszerek felújítását, bővítését,

- alkatrészek, részegységek üzembe helyezését,

- szállítási projektek finanszírozását,

- rendszerek karbantartását,

- szállító rendszerek szakembereinek kiképzését és továbbképzését.

A fenti feladatok megoldásához

- raktárbázist,

- kereskedelmi áruházat,

- áruterítő hálózatot,

- oktatótermet,

- szakmőhelyt, szervizet üzemeltetünk.

A METAL-CARBON KERESKEDELMI KFT. minőségbiztosítási rendszerében ISO 9001:2009 és ISO 14001:2005 a vállalati folyamatok minőségirányításán túl beszállítói folyamatos minősítésével garantálja a szállított áruk, szolgáltatások és rendszerek minőségét. A szolgáltatások során felhasznált anyagok rendelkeznek az aktuális EU biztonságtechnikai adatlapokkal és az adatlapok rendszeres karbantartása is megoldott.

A cég 3 üzletágból és a pénzügyi-számviteli osztályból áll

Bányászati üzletág

Bányászati cikkeink között a csúszóíves acél biztosítószerkezetek (un. TH szerkezetek), vasúti sínek, emeléstechnikai eszközök, drótkötelek, szemes láncok és villamos kábelek szerepelnek. Kábeleink között nagyteljesítményő energiaátviteli gumikábelek (többek között robbanásbiztos kivitelőek) és un. bányatelefon kábelek találhatók. Anyagmozgató rendszerekhez szállítunk szállítószalag dobokat, elevátor dobokat, görgőket, vonóelemeket.


Ipari gumi üzletág

Ipari gumi üzletágunk a REMA TIP TOP magyarországi kizárólagos forgalmazója az ipari javítóanyagok területén.


Fő profilok:

· szállítószalag karbantartó- javító- és végtelenítő anyagok forgalmazása,

· szállítószalag karbantartás, javítás és végtelenítés,

· gumi szállítóhevederek forgalmazása,

· kopásvédelem, betapadás- és korrózióvédelem, zajvédelem.

Acélbetétes és szövetbetétes szállítószalagok végtelenítéséhez és javításához, hideg- és meleg eljárásokhoz az összes javítóanyagot, szerszámokat és berendezéseket forgalmazzuk, ami a REMA TIP TOP cég palettáján megtalálható. Szállítóberendezések, szalagok üzemeltetéséhez kopásálló gumilemezek, komplett szállítószalag tisztító rendszerek, heveder központosító rendszerek, lekotrók, ütközéscsillapító gerendák, oldalvezető- és tisztító gumik állnak rendelkezésre. Fém - gumi borításokhoz erősen kopásálló gumilemezekkel, dobborító gumilemezekkel és kopásálló gumiborításokkal rendelkezünk. Kopásvédelem és korrózióvédelem céljára bevonat rendszereket forgalmazunk. Mőgyanta bevonataink beton korrózióvédelem és acél korrózióvédelem céljára is alkalmasak.

Az üzletág szlogenje: „Mi megoldásokat szállítunk Önnek.”


Autós üzletág

Gumiabroncs javító üzletágunk a REMA TIP TOP magyarországi kizárólagos forgalmazója a gumiabroncs javítóanyagok területén.

Ágazatunk profilja: gumiabroncs szervizek szerszám, kellék, szerelési- és javító anyag igényeinek teljes körő biztosítása, továbbá szakmai továbbképzés és mőszaki tanácsadás. Gumiabroncs- és tömlőjavító anyagaink, javító szerszámok, horzsoló fejek és vulkanizáló berendezések a REMA TIP TOP cég termékei. Gumiabroncsok szereléséhez kínálunk szelepeket, kiegyenlítő súlyokat, légszerszámokat, szerelőgépeket, centrírozó gépeket, emelőket, szerelőpasztát és tisztító szereket. Az ágazat a cég telephelyén áruházat mőködtet. Az országos ellátást területi képviselők látják el.

A kerékpáros termékek az autós üzletághoz tartoznak.


Pénzügyi-számviteli osztály

A 2 fővel mőködő osztály látja el a pénzügyi, számviteli, munkaügyi és bérügyi feladatokat.

Cégünk kereskedelmi és szerviz szolgáltatásai a 1098 Budapest, Gubacsi út 8/a alatti telephelyünkön érhetők el.